fallback

Universal Credit Rating Group започна работа

Агенцията, създадена от САЩ, Русия и Китай, има за цел да разбие монопола на трите водещи рейтингови агенции в света

12:29 | 25.06.13 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

САЩ, Русия и Китай създават съвместна международна рейтингова агенция, базирана в Хонконг, съобщава Ройтерс, цитирана от Bulgaria On Air.  В нея няма да има държавно участие и тя няма да защитава интересите на която и да е от трите държави. Тя започва работа от днес и основната й цел е да разбие монопола на трите големи агенции – Стандарт енд пуърс, Фич и Мудис. Официалното име на новата рейтинова агенция е Universal Credit Rating Group. Създаването й е инициирано от китайската кредитна агенция Дагун Глоубъл, американската Игън-Джоунс и руската РусРейтинг. Основните цели на агенцията са четири:

- създаване на система за пазарни услуги, в която новата агенция да играе важна роля в определянето на световните рейтинги; - създаване на добро име сред международната общност; - постигане на режим на едновременно съществуване на рейтингите на новата Агенция и тези на традиционната система, възприета и практикувана от международната общност; - осигуряване на обективна и безпристрастна рейтингова информация на света.

Анализаторите вече виждат тенденция на дългосрочна конкуренция в съвместното съществуване на Universal Credit Rating Group и другите международни рейтингови агенции.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:28 | 07.09.22 г.
fallback