fallback

Акцентите в бизнеса 2 октомври

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

15:20 | 02.10.12 г.

България

Днес акцентите от България са доста, но все противоречиви. Безработицата през септември се е понижила леко, показва съмнителната методология на Агенция по заетостта. Един от телекомите пък е бил смъмрен за нелоялни практики, но от КЗП не разкриват името му.

Според шефа на ДКЕВР Ангел Семерджиев пък България не произвежда „зелен“ ток защото се нуждае от него, а защото от Европейския съюз изискват това.

След всичко това обаче има и добра новина – българският софтуерен бранш загърбва кризата, а заплащането в сектора е доста впечатляващо – средно близо 2 400 лв. месечно.

По света

В еврозоната нищо ново – кредиторите и Гърция продължават споровете относно икономиите, които южните ни съседи трябва да направят. В същото време Moody's обяви, че испанските банки ще се нуждаят от близо 105 млрд. евро, за да решат проблемите си. Това е близо два пъти повече от планираното от правителството.

Федералният резерв също не поднася изненади – ръководителят му Бен Бернанке обяви, че ниските лихви ще бъдат запазени дори и при възстановяване на безработицата.

Между другото

Забраната за продажби на Samsung Galaxy Tab 10.1 в САЩ пада, а Peugeot ще атакува нови нови пазари с новия си модел 301.

Google пък вече струва повече от софтуерния гигант Microsoft. Ето и пример за неразумна покупка - маслиново дръвче за 65 хил. евро.

Дебатът

Продължаваме да събираме мненията ви по въпросите за АЕЦ „Белене“, след като стана ясно, че провеждането на референдум ще струва 40 млн. лв. на данъкоплатците. Ако имате позиция по случващото се с ядрената централа и бъдещето на атомната енергетика у нас, пратете ни я на info@investor.bg.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 04.09.22 г.
fallback