fallback

Акцентите в бизнеса 11 септември

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

15:06 | 11.09.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

България

Разнородни новини от сферата на икономиката ни заливат днес. От руската преса научаваме, че "Атомстройекспорт" е увеличила до 1 млрд. евро иска си към НЕК заради отказа от строителството на АЕЦ „Белене“. От ДКЕВР заявиха пък днес, че цената на парното няма да бъде понижавана със задна дата. 

От туристическия сектор алармираха нещо, за което подозираме - сериозен спад в качеството на българския туризъм.

От Българската вендинг асоциация заявиха за Investor.bg, че цените на продуктите, предлагани от вендинг машините, ще се увеличат с до 60%, а от НАП се похвалиха, че са разкрили близо хиляда българи, укрили 45 млн. лв. данъци.

По света

Гърция и кредиторите ѝ не могат да се разберат за съкращенията в публичния сектор, а испанският премиер Мариано Рахой се опълчи срещу намесата на Европейския съюз относно бюджетните съкращения в страната му. Италианският му колега Марио Монти призова лидерите на ЕС да се справят с политическата съпротива срещу еврото.

Борсата  В началото на сесията си индексите на БФБ отчитат минимални изменения при нисък оборот. Евролийз Ауто поиска удължаване на остатъка по облигационна емисия, а И Ар Джи Капитал 1 и 2 АДСИЦ обявиха ликвидационните си баланси.  Между другото  Днес се навършват 11 години от атентата на 11 септември 2001 г. Какви за инвестиционните уроци от тази датата ни припомня Марк Хълбърт. Половината от участниците в допитване на сайта Fandango определят продължението на "Здрач" като най-подходящ филм за вечерна среща, а докато го чакате, се насладете на цяла плеяда кросоувъри, които готви Volkswagen.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:15 | 30.08.22 г.
fallback