fallback

Акцентите в бизнеса 30 август

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

15:41 | 30.08.12 г.

България

Странно нещо е бизнесът - американска IT компания ще мести счетоводството си у нас в момент, когато близо 40% от българите са готови да напуснат страната, за да работят в чужбина. Въпреки тази динамика, на пазара на труда у нас сериозни размествания не се очакват.

По света

Социализмът се завръща все по-категорично във Франция – макар правителството да твърди, че не е настроено срещу бизнеса, то планира напълно неоправдани реформи, чрез които държавата да поема 75% от заплатите на младите служители. Причината – работодателите не искат младите работници, защото не могат да ги освободят – разпоредби на закона. Ами сменете закона и направете пазара пазарен, а не изливайте още пари...

Меркел си е Меркел. Поредно доказателство, че всички я слушат, дойде от Китай – още в първия ден на визитата си в азиатската страна тя продаде самолети Airbus за 3,5 млрд. долара.

Между другото

Кандидатът за президент на САЩ Мит Ромни давал възможност да се разрази битка за интелекта на избирателите. Такава досега поне в България не сме виждали, за съжаление.

Apple и Facebook дават уроци за търговия на борсата – ако ви заинтригуват и искате да научите повече - заповядайте на курс за начинаещи инвеститори в Investor.bg.

Дебатът

Днес въпросът е какво да очакваме от Федералния резерв – ще тръгне ли печатницата на пари отново, или пазарите ще бъдат разочаровани. Другата основна тема е дали Испания ще последва съдбата на Гърция. Очакваме мнения ви на info@investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:05 | 01.09.22 г.
fallback