fallback

Акцентите в бизнеса 28 август

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

14:20 | 28.08.12 г.

България

Малко черен хумор – ако влошеният бизнес климат и наближаващите избори ви плашат, за вас има добра новина - напускането на страната вече ще става още по-бързо – с новата система за граничен контрол на летище „София“ ще са ви нужни само седем секунди. Ако решите да почакате, може да изчакате новия терминал, който още е в етап на планиране.

Добрата новина засега е, че транспортът в столицата няма да поскъпва заради високите цени на горивата. Този ангажимент бе поет лично от кмета Йорданка Фандъкова.

По света

Настроенията днес не са бляскави. След като разбрахме, че финансовият свят вече не е същият, дойде новина за задълбочаване на рецесията в Испания. Япония също понижи прогнозата за икономиката си, а Литва не е решила дали да кандидатства за еврозоната – поне докато не се намерят виновните за кризата и не стане ясно какво е бъдещето на съюза.

Борсите

На БФБ дойде време за прибиране на печалби след десетте поредни понижения, записани от индекса SOFIX. В анализ на Мариян Йорданов пък може да видите как вътрешногруповото финансиране може да се окаже тежест – по примера на Синергон Холдинг.

Между другото

Forbes публикува списъка си с най-скъпоплатени знаменитости, а Мит Ромни предлага наръчник за заобикаляне на данъчното законодателство с над 100 млн. долара спестени пари за последното десетилетие.

За онези, които още не са почивали – в Испания все по-голяма актуалност придобиват хотелите за възрастни. Става дума за места, където децата не са добре дошли, а фокусът е върху истинския релакс за гостите.

Дебатът

Продължаваме да търсим мненията ви за това, което очаквате да се случи на борсите и валутния пазар до края на годината. Вече ви представихме доста песимистичната прогноза на Мартин Николов, според когото за еврозоната предстои разпад.

Вашите мнения очакваме на info@investor.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:11 | 02.09.22 г.
fallback