fallback

Акцентите в бизнеса 21 август

Най-важното от света на бизнеса според редакторите на Investor.bg

14:20 | 21.08.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

България

Земеделското министерство стартира продажба на земеделска земя срещу поименни компенсаторни бонове. Първоначално от институцията не искаха да разкрият колко точно земя ще се продава, но в последствие стана ясно – ще бъдат предложени 154 хил. дка.

Отново се заговори за ценови тавани – този път министър Дянков е на мнение, че при определени храни това може да се случи. Междувременно стана ясно, че есенната сеитба е под въпрос заради административна забрана.

По света

Безспорно най-важната корпоративна новина е фактът, че Apple вече е най-скъпата компания в историята. Вчера акциите на технологичния гигант минаха над 665 долара, а днес по всяка вероятност поскъпването им ще продължи. Това дава на компанията капитализация от близо 625 млрд. долара.

Оптимизмът на борсите продължава и днес, макар според агенция Moody's преструктурирането в Европа да е половинчато, а над Великобритания да стои опасност от понижаване на кредитния рейтинг от страна на Fitch.

Между другото

Джордж Сорос вече е акционер в Манчестър Юнайтед и сигурно е разочарован от загубата, която „червените дяволи“ записаха срещу Евертън на старта на новия сезон във Висшата лига.

Ако ви е интересно какво се случва с японските концерни за електроника, може да научите от нашата статия.

Дебатът

Дебатът ни за здравните вноски продължава. По-интересен въпрос днес е обаче колко още може да продължи борсовото рали на развитите пазари и дали не е време да се излезе от тях. Такава именно е препоръката на Goldman Sachs, според които на борсата в САЩ предстои сериозен крах.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:07 | 27.08.22 г.
fallback