fallback

Мобиус: Африка предлага „фантастичен“ растеж за инвеститорите

От началото на годината MSCI EFM Africa Index е нараснал с 6,1% в сравнение със скромните 2,7% на развиващите се пазари като цяло

20:01 | 20.07.12 г. 3
Автор - снимка
Създател

Марк Мобиус, председател на Templeton Emerging Markets Group. Снимка: Ройтерс

Икономическият растеж превръща Африка в „фантастична“ инвестиционна дестинация, където най-привлекателните компании са производителите на потребителски стоки, казва Марк Мобиус, председател на Templeton Emerging Markets Group, цитиран от Bloomberg.

Производителите на „пакетирани храни, безалкохолни напитки, бира и всичко останало, чиято цена е сравнително ниска и във възможностите на по-голямата част от населението“, представляват първокласен избор, коментира Мобиус, който управлява активи за около 45 млрд. долара.

От началото на годината MSCI EFM Africa Index е нараснал с 6,1% в сравнение със скромните 2,7%, спечелени от MSCI Emerging Markets Index, проследяващ акциите на развиващите се пазари по цял свят.

През тази година брутният вътрешен продукт (БВП) на страните от Субтропическа Африка ще нарасне с 5,4% в сравнение с очаквания 3,5% ръст на световната икономика като цяло, прогнозира Международния валутен фонд (МВФ).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:14 | 11.09.22 г.
fallback