fallback

Джим О'Нийл: Чашата е по-скоро наполовина пълна, отколкото наполовина празна

Ръководителят на Goldman Sachs Asset Management очаква добро представяне от акциите, но предупреждава, че инвеститорите все още са доста уплашени

12:07 | 27.03.12 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Глобалната икономика е във фаза на възход въпреки проблемите в Европа, но инвеститорите все още са уплашени и залагат на парите в брой при всяка лоша новина. Такова е мнението на Джим О'Нийл, председател на борда на директорите на Goldman Sachs Asset Management, пише CNBC.

“Инвеститорите са ообсебени от проблемите на западните икономики, но всъщност САЩ се възстановява, а в Европа има държави, които се справят доста по-добре от останалите“, посочва О'Нийл.

“Общо казано, кешът е цар – хората са наистина внимателни и предпазливи“, казва специалистът, визирайки примери от миналата седмица, когато след няколко разочароващи новини от Европа инвеститорите изпаднаха в паника.

„Като цяло настроенията са такива“, обобщава О'Нийл.

Тези настроения правят трудно завръщането на инвеститорите на пазарите на акции, тъй като фокусът пада върху краткосрочните резултати.

“В основата на това, че много от дългосрочните инвеститори са уплашени, е фактът, че всички се притесняват за следващото тримесечие, както и волатилността от последната година. За много от пенсионните фондове и мениджъри на активи тази ситуация е доста трудна“, обяснява О'Нийл.

Към всичко това се добавя фактът, че последното десетилетие не е било добро за фондовите борси, така че „има широка култура срещу инвестициите в акции“, смята Джим О'Нийл.

Въпреки всичко неговото мнение е, че перспективите пред акциите са доста добри. „Продължавам да разглеждам света като наполовина пълна чаша, а не като наполовина празна“, завършва специалистът.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:27 | 13.09.22 г.
fallback