fallback

Скандалът в UBS не спря ежегодния голф турнир с клиенти на банката в САЩ

Днес британският съд постанови, че дилърът, отговорен за разкритите на 15 септември непозволени операции, трябва да остане в ареста

14:19 | 22.09.11 г.


Скандалът в UBS с неразрешената търговия с фючърси върху индекси не спря традиционния голф турнир между висши банкери и клиенти на финансовата институция, който се провежда в Пебъл Бийч, щата Калифорния.

Служители от инвестиционното звено на швейцарската банка в Америка ще прекарат част от седмицата в курорта с топ клиентите на финансовата институция, пише Bloomberg, като цитира запознат анонимен източник.

Домакин на събитието, което се организира за десета поредна година, е директорът на американското звено Ариех Буркоф.

Говорител на UBS коментира, че голф турнирът е ежегодно събитие, където най-големите клиенти на банката и техните съветници могат да се срещнат в неформална обстановка.

Припомняме, че на 15 септември излезе наяве загуба от 2 млрд. долара, причинена от непозволена търговия. Няколко дни по-късно загубата беше ревизирана до 2,3 млрд. долара, а главният изпълнителен директор на UBS Освалд Грюбел съобщи, че ще поиска на редовната среща на борда на директорите да бъдат подкрепени радикални и бързи промени в инвестиционните подразделения на банката.

Междувременно, днес британският съд постанови отговорният за операциите дилър да остане в ареста.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:40 | 13.09.22 г.
fallback