fallback

Обама: Време е сирийският президент да се оттегли

Американският президент обяви, че САЩ налагат нови, сурови санкции, за да помогнат за спиране на насилието в Сирия

21:22 | 18.08.11 г.
Автор - снимка
Създател

Американският президент Барак Обама заяви днес, че е време сирийският президент Башар Асад да се оттегли, съобщава Ройтерс.

Обама осъди жестокостите в Сирия и отбеляза, че нарушенията на човешките права там разкриват "крещящо незачитане" на достойнството на сирийския народ.

"Бъдещето на Сирия трябва да бъде определено от нейния народ, но президентът Башар Асад стои на пътя му", каза Обама в писмено изявление. "Призивите му за диалог и реформи са фалшиви, тъй като той хвърля в затвора, измъчва и убива собствения си народ", добави той. "За доброто на сирийския народ, времето президентът Асад да се оттегли дойде", каза Обама.

Американският президент обяви, че САЩ налагат нови, сурови санкции, за да помогнат за спиране на насилието в Сирия. Министерството на финансите замразява всички авоари на сирийското правителство в САЩ и налага забрана на петролни продукти със сирийски произход.

Последният кръг от санкции срещу сирийския президент Башар Асад и правителството му забраняват на американски компании, независимо къде са разположени, да търгуват със сирийски петролни продукти. Администрацията добави към черния списък още сирийски компании, в това число държавната "Дженеръл петролиъм корпорейшън", която контролира петролната индустрия в Сирия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:27 | 09.09.22 г.
fallback