fallback

Мобиус: Инвеститорите могат да спечелят от „неизбежната финансова криза“

На хоризонта има нова криза, но тя не е чак толкова страшна, обяснява инвеститорът

08:15 | 09.06.11 г. 6
Автор - снимка
Създател

Светът няма да избегне появата на нова финансова криза, предупреди за пореден път инвеститорът Марк Мобиус. Според него е „неизбежно“ скоро да видим следващите трусове, пише CNBC.

Предстоящата криза обаче „няма да бъде голяма катастрофа“, успокоява Мобиус. Всъщност, може да се окаже добра възможност „отново да се купят евтини акции“, смята той.

Финансовите проблеми, създадени от кризата с високиросковите ипотеки, все още не са разрешени, посочва Мобиус. Според него банките, които са били твърде големи, за да бъдат оставени да фалират, са станали дори още по-големи.

Мобиус предупреждава, че състоянието на банковите баланси по света не е особено добро и именно това поражда опасността от нова криза. На този етап обаче не можело да се каже къде точно ще удари кризата.

Инвеститорът призна, че е предпазлив по отношение на Китай, както и че в страната залага само на акциите на петролни компании и бизнеси, свързани с потребителите, каквито са производителите на автомобили и веригите за продажби на дребно.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:03 | 11.09.22 г.
fallback