fallback

Кралят на Саудитска Арабия раздава още пари на народа, затяга сигурността

Саудитският крал Абдула нареди създаването на 60 хил. нови работни места в министерството на вътрешните работи

17:18 | 18.03.11 г. 2
Автор - снимка
Създател

В опит да предпази петролното кралство от бурята на недоволство в арабския свят в петък кралят на Саудитска Арабия, Абдула, обяви допълнителна финансова помощ за поданиците си в размер на милиарди долари в комбинация с мерки за укрепване на полицейския апарат в страната, пише Ройтерс.

В рядко телевизионно обръщение застаряващият монарх поздрави саудитците за тяхната лоялност и национално единство, преди да представи серия от декрети, огласяващи въвеждането на нови консервативни политики.

Той обяви увеличаване на социалните разходи, бонуси за държавните служители, включително армията и мащабни проекти за изграждане на нови жилища.

В допълнение, кралят нареди създаването на 60 хил. нови работни места в министерството на вътрешните работи, обеща повече средства за религиозната полиция и подчерта, че медиите трябва да уважават духовниците.

Миналия месец Крал Абдула обяви икономически пакет от помощи за населението на стойност 37 млрд. долара. Обявените днес мерки са значително по-щедри, като само за строителство на нови сгради са отделени 66,7 млрд. долара.

Валутните резерви на Саудитска Арабия възлизат на повече от 400 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:04 | 11.09.22 г.
fallback