fallback

Лондонската борса обмисляла придобиването на Nasdaq

Очаква се LSE и TMX да предприемат действия в тази насока по-късно тази година след приключване на тяхната сделка, се посочва в информацията на Sunday Times

09:54 | 07.03.11 г.
Автор - снимка
Създател

Борсовият оператор London Stock Exchange (LSE) обмисля да придобие конкурента си Nasdaq, предаде Ройтерс, позовавайки се на информация на Sunday Times. Едва преди седмици LSE обяви сливането си с оператора на фондовата борса в Торонто – TMX.

Компаниите все още не са преговаряли за тристранно споразумение, но се очаква LSE и TMX да предприемат действия в тази насока по-късно тази година след приключване на тяхната сделка, се посочва в информацията на Sunday Times, чийто източник не е назован.

От Nasdaq са отказали коментар.

Миналата седмица LSE и TMX Group представиха пред съответните законодателни органи защитата на сделката си, която е изправена пред редица регулаторни пречки.

Двата борсови оператора обявиха, че новосъздадената им компания може да премине в „нападение“, тъй като конкуренцията на фондовия пазар в международен мащаб се усилва, особено предвид преговорите за сделка между Deutsche Boerse и NYSE Euronext и опитите на Singapore Exchange да придобие австралийската ASX Ltd.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:21 | 07.09.22 г.
fallback