fallback

Половината банкери в САЩ и Великобритания с по-големи бонуси за 2010 г.

Заплащането на банкерите е обект на голям интерес от страна на обществеността и политиците

17:00 | 25.01.11 г. 1
Автор - снимка
Създател

Половината банкери във Великобритания и САЩ са получили по-високи бонуси за 2010 г. спрямо предходната година въпреки слабото представяне на инвестиционното банкиране, съобщи Ройтерс, позовавайки се на проучване на сайта за кариерно развитие във финансовия сектор Efinancialcareers.

Според проучването на 49% от банкерите на Острова бонусите са били увеличени, а на една четвърт - намалени.

В САЩ 56% от анкетираните са казали, че бонусите им са по-големи, а 19% - че са намалени. Средно бонусите обаче са намалели с 5% в САЩ.

59% от анкетираните банкери в Хонконг, Сингапур и Австралия посочват, че бонусите им са били увеличени, а 16% - че са били намалени.

Заплащането на банкерите е обект на голям интерес от страна на обществеността и политиците след кризата заради спасяването на голям брой финансови институции с държавни средства.

По-рано днес британското правителство обяви, че все още се опитва да постигне споразумение с банките за намаляване на бонусите и увеличаване на кредитирането, след като се появиха слухове, че преговорите са в застой. Въпросът е щекотлив за страната, тъй като държавата притежава големи дялове в Royal Bank of Scotland и Lloyds Banking Group, след като ги спаси, и големите бонуси ядосват данъкоплатците.

Банките обаче настояват да поддържат конкурентни бонусни пакети за служителите си с аргумента, че в противен случай може да започне изнасяне на дейността на някои финансови институции в чужбина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:43 | 12.09.22 г.
fallback