fallback

МВФ ще прави задължителни оценки на финансовите сектори на 25 страни

Досега оценките на МВФ на финансовите сектори бяха по желание на страните, членки на организацията

12:23 | 28.09.10 г.
Автор - снимка
Създател

Международният валутен фонд (МВФ) ще провежда задължителни проверки на финансовите сектори на 25 страни, които се считат за важни за световната финансова система, предаде Economic Times. По този начин се цели предотвратяването на друга световната финансова криза с мащаби като сегашната.

Досега оценките на МВФ на финансовите сектори бяха по желание на страните, членки на организацията.

Въпросните 25 страни са САЩ, Великобритания, Турция, Швейцария, Швеция, Испания, Южна Корея, Сингапур, Индия, Япония, Китай, Германия, Австралия, Австрия, Белгия, Бразилия, Канада, Франция, Холандия, Италия, Хонконг, Ирландия, Русия, Мексико и Люксембург.

Тази група страни покрива почти 90 на сто от световната финансова система и 80 на сто от глобалната икономическа активност. Освен това включва 15 от страните в Г-20 – групата на 20-те най-големи икономики.

От фонда са посочили, че ще правят оценка на евентуалните източници на проблеми във финансовите сектори на изброените страни и ще преценяват политиката за финансова стабилност на всяка от държавите, както и способността им да се справят и разрешават финансови кризи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:46 | 04.09.22 г.
fallback