fallback

Търсенето на първа и бизнес класа в самолетите продължава да расте

Търсенето на билети за първа и бизнес класа през юни е било с 16,6 на сто по-високо на годишна база

21:07 | 16.08.10 г.
Автор - снимка
Създател

Броят на пътниците, които пътуват с първа и бизнес класа в самолетите, е скочил отново през юни, съобщи Ройтерс, позовавайки се на данни на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA).

Има сигнали обаче, че растежът в сектора се е забавил през второто тримесечие, тъй като икономическата активност се е върнала на нивата си от преди кризата.

Търсенето на билети за първа и бизнес класа през юни е било с 16,6 на сто по-високо на годишна база. За първото полугодие ръстът е бил 11,9 на сто.

Приходите от места в първа и бизнес класа са били с малко над 40 на сто по-големи през юни на годишна база, което се дължи както на растящия брой пътници, така и на повишаването на средните цени.

По региони търсенето на билети за първа и бизнес класа е било силно в Азия, Южна Америка и Близкия Изток, но е показало слаби резултати по маршрутите през Атлантическия океан.

За тази година от IATA вече очакват авиосекторът да се върне на печалба от 2,5 млрд. долара при предишни прогнози за загуба от 2,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:06 | 02.09.22 г.
fallback