fallback

Бивш служител на Berkshire призовава Бъфет пред съда

Брад Март твърди, че, спазвайки етичния кодекс, е „загубил работата си, а репутацията му се е сринала“

09:54 | 13.07.10 г.
Автор - снимка
Създател

Бивш служител на една от дъщерните компании на империята на Уорън Бъфет Berkshire Hathaway – Forest River, е започнал съдебни процедури срещу фирмата и настоява лично Бъфет да се яви за изслушване в съдебна зала.

Повод за обвиненията, направени от Брад Март, дава неговото твърдение, че спазвайки кодекса за бизнес етика и поведение на Berkshire, е „изгубил работата си, а репутацията му се е сринала“, предава Bloomberg.

Документите срещу Berkshire са подадени още през април и в тях присъстват обвинения срещу Forest River и изпълнителния директор на компанията Питър Лигл.

Брад Март настоява Бъфет да се яви в съда, за да обясни начина, по който Berkshire упражнява контрол върху Forest River. Това било ключово за цялостното обвинение, показват документите. Самото изслушване е насрочено за след две седмици.

В обвинението на Март се казва, че той е бил уволнен, след като е последвал процедурите от етичния кодекс на Berkshire, отивайки директно при Бъфет, за да сподели виждане, че Лигл и Forest River са въвлечени в множество схеми.

Според него се отклонявали милиони долари от Berkshire, като парите отивали директно в джоба на Лигл. Самият той пък отправял заплахи за живота на Март заради обвиненията.

Адвокатът на обвиняемия обаче е категоричен, че няма причина за съдебен процес и че обвинението на Март трябва да бъде отхвърлено.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:45 | 07.09.22 г.
fallback