fallback

Гана получава $350 млн. от Световната банка заради напредък по реформи

Африканската страна е подобрила политиката си по отношение на правото на информация и управлението на приходите от петрол

11:03 | 05.06.10 г.
Автор - снимка
Създател

Гана ще получи 350 млн. долара за подкрепа на бюджета си от Световната банка тази година, след като африканската страна подобри политиката си по отношение на правото на информация и управлението на приходите от петрол, съобщи Bloomberg.

Част от финансирането в размер на 150 млн. долара ще бъде преведена този месец. Това е всъщност втората половина от пакет на стойност 300 млн. долара, който страната трябваше да получи миналата година, поясняват от банката.

Международната финансова институция е “доволна” от напредъка по парламентарното законодателство, което Гана се съгласи да разработи като част от споразумение, постигнато преди година.

Останалите 200 млн. долара страната ще получи по-късно тази година.

Финансирането от банката, заедно с договорените в Международния валутен фонд през юли 2009 г. над 1 млрд. долара заем, помогнаха за прекъсване на спада на местната валута, който доведе до оскъпяване на вноса и усили инфлацията до 20,7 на сто през юни миналата година – най-високо ниво от пет години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:17 | 29.08.22 г.
fallback