fallback

Wal-Mart с рекордни продажби от 99,1 млрд. долара за три месеца

Най-голямата верига за търговия на дребно в света обяви и рекордно голяма печалба

18:57 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Най-голямата верига за търговия на дребно в света Wal-Mart обяви рекордно големи приходи и печалба за първото тримесечие, които с лекота надминаха пазарните очаквания. Новината вдигна цената на акциите на компанията, която участва в индекса Dow Jones IA от 1997 г., с 3%, пише CNN.

Нетната печалба на базираната в Арканзас компания за първото тримесечие се повишава до 3,3 млрд. долара, или 88 цента на акция, от 3 млрд. долара, или 77 цента на акция, за същия период на миналата година. Пазарните очаквания бяха за по-малка печалба на Wal-Mart от 85 цента на акция.

Подобно на печалбата, продажбите на Wal-Mart също отбелязват рекорд от 99,1 млрд. долара първото фискално тримесечие, което за компанията приключва на 30 април. Това е с 6% над миналогодишните стойности и също надмина очакванията.

Продажбите в магазините, отворени поне една година обаче, отчитат спад от 1,4 на сто.

Според ръководството на Wal-Mart все още нестабилното състояние на икономиката е довело до промени в потребителските навици на американците, докато в същото време магазините в Бразилия и Китай продължават да отчитат силен ръст. Приходите на Wal-Mart International се повишават с 21,4% на годишна база до 25 млрд. долара през първото тримесечие.

За текущото тримесечие Wal-Mart очаква печалба на акция от 93 до 98 цента. Акциите на компанията поскъпват с 3% до 52,12 долара два часа и половина след началото на днешната сесия на Нюйоркската фондова борса.

Нейната пазарна капитализация е скочила с 8,4% до 203,4 млрд. долара през последните 12 месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:01 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още