fallback

Разнопосочно начало на борсовата сесия в САЩ

Финансовите резултати на Wal-Mart повишиха Dow Jones IA с 0,3% в ранната търговия

18:13 | 18.05.10 г.
Автор - снимка
Създател

Добрите финансови резултати на веригата магазини за търговия на дребно Wal-Mart, както и на веригата от стоки за дома Home Depot, помогнаха на Dow Jones да продължи движението в посока нагоре в началото на днешната сесия. 

За това допринесоха и добрите данни за началното жилищно строителство в САЩ през април, които показаха увеличение в броя на новите проекти, по които строителните предприемачи в страната са започнали работа, от 5,8% на месечна база.

Dow Jones IA, който обединява 30-те най-големи и ликвидни американски борсови компании, се повишава с 0,3% до 10 656,21 пункта час и половина след началото на сесията. В същото време широкият S&P 500 добавя 0,1% до 1 138 пункта, подкрепен от енергийните компании и тези от сектора за търговия на дребно.

Индексът на всички компании от борсата Nasdaq - Nasdaq Composite, премина на отрицателна територия и се понижава с 0,6% до 2 341,43 пункта заради разпродажби при технологичните компании. Вчерашната сесия донесе минимални повишения и за трите щатски индекса.

Икономическите данни преди началото на сесията показаха, че жилищното строителство в САЩ се е увеличило до 672 хил. единици на годишна база през април от 635 хил. през март, което надмина пазарните очаквания.

Данните за новите разрешителни за строеж обаче се оказаха разочароващи и показаха 11,5 на сто спад в броя им до 606 хил. единици през април. Те са важен ориентир за активността в строителния сектор в бъдеще, като понижението през април е трето за последните четири месеца.

Междувременно стана ясно, че цените на ниво производител в САЩ отчитат спад от 0,1% на месечна база през април, след като нараснаха с 0,7% през март. Индексът на цените на ниво производител, който изключва енергията и храните, нараства с 0,2% спрямо март, когато се повиши с 0,1% на месечна база

Акциите на Home Depot поевтиняват с 1,2% до 35,18 долара, въпреки че компанията съобщи за 41% ръст на своята печалба през първото тримесечие до 725 млн. долара. Тези на Wal-Mart обаче поскъпват с 3% до 53,40 долара, след като най-голямата верига за търговия на дребно в света обяви рекордни продажби от 99,1 млрд. долара през първото тримесечие.

Щатският долар поевтинява с 0,2% срещу еврото, докато американският лек суров петрол с доставка през юни поскъпва с 2,8% до 72,02 долара за барел. Цената на златото с незабавна доставка пада с 0,,4% до 1 216,58 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:22 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още