fallback

Опасенията от рецесия обръщат тенденцията при щатските индекси*

Единствено технологичният измерител Nasdaq "отстрамва" Wall Street с повишения

17:35 | 08.06.22 г.

Водещите щатски индекси се понижават в сряда, обръщайки тенденцията към възход от последните дни, докато инвеститорите продължават да следят доходността по държавните облигации и да се оглеждат за признаци за икономическо забавяне, пише CNBC.

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се понижава с 0,3%, или 99,48 пункта, до 33 080,66 пункта.

Широкият измерител S&P 500 намалява с 0,15%, или 6,27 пункта, до 4154,41 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite е единственото изключение, повишавайки се с 0,42%, или 51,44 пункта, до 12 226,67 пункта.

Инвеститорите продължават да следят данните от големите компании и да се оглеждат за сигнали за забавен икономически растеж. Акциите на Target поскъпват с 0,69%, въпреки че по-рано през деня Bank of America понижи прогнозите си за компанията.

Отделно Credit Suisse предупреди, че е възможно да отбележи трета поредна тримесечна загуба заради затегнатата парична политика и войната в Украйна. Ценните книжа на банката обаче поскъпват с над 3 на сто.

Данните по-рано показаха, че търсенето на ипотеки в САЩ се е свило до най-ниското си ниво от 22 години насам насред покачващите се лихви и недостатъчната наличност в сектора.

С продължаващото затягане на паричната политика на Федералния резерв опасенията за икономическия растеж и корпоративните печалби може да имат по-голямо влияние върху пазара, коментира главният икономически съветник в Allianz Мохамед Ел-Ериан.

"Пазарите приемат тези новини много по-добре, отколкото иначе биха го направили, но ако бях инвестирал напълно сега, бих махнал някои от чиповете си от масата. Бих изчакал да бъде създадена повече стойност", допълни Ел-Ериан.

Цената на златото се увеличава с 3,3 долара до 1855,4 долара за тройунция.

Движенията на облигационния пазар грабнаха вниманието във вторник, когато доходността по 10-годишните щатски облигации се върна на ниво от над 3%. В сряда доходността по държавните ценни книжа се задържа на високи нива, равнявайки се на 3,018%.

Акциите на производителите на чипове поевтиняват в сряда -  Intel и Marvell Technology изтриват по 4,27% и 0,54% от капитализацията си.

Инвеститорите са в очакване и на данните за индекса на потребителските цени за май, които предстои да бъдат публикувани в петък. Много от играчите смятат, че данните ще са ключови за пътя на паричната политика на Фед и за това дали централната банка ще продължи да действа с ходове от 50 базисни пункта.

Световният бенчмарк Брент поскъпва с 0,84%, или 1,01 долара, до 121,58 долара за барел. Цената на американския сорт West Texas Intermediate (WTI) се увеличава с 0,44%, или 0,53 долара, до 119,94 долара за барел.

*Към 17:09 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:12 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още