fallback

Байдън: Компаниите в частния сектор да увеличат изискванията за ваксиниране

Могат да си го позволят, след като регулаторът в САЩ даде окончателно одобрение на ваксината на Pfizer и BioNTech

22:37 | 23.08.21 г. 16
Автор - снимка
Създател

Окончателното одобрение на ваксината на Pfizer и BioNTech срещу коронавирус в САЩ трябва да отвори пътя към въвеждането на изисквания за имунизиране в компаниите. На това мнение е американският президент Джо Байдън, цитиран от Bloomberg.

„Призовавам повече компании в частния сектор да увеличат изискванията за ваксина“, каза той в изказване от понеделник.

Изказването му бе направено, след като Агенцията по храни и лекарства на САЩ (FDA) даде окончателното одобрение на ваксината срещу коронавируса на Pfizer/BioNTech, съобщава CNBC. Това е първата ваксина, която получава това одобрение в САЩ.

Досега продуктът на двете компании с търговско наименование Comirnaty се използваше с одобрение, дадено под условие заради извънредното положение, свързано с пандемията от коронавируса. По същата процедура се позволи използването на ваксини и на други производители, както в САЩ, така и от страна на Европейската агенция по лекарствата (EMA).

В понеделник Байдън призова американците, които досега са имали известни притеснения да се ваксинират, да го направят сега.

„Ако сте един от милионите американци, които казаха, че няма да се ваксинират докато пепаратът не получи окончателно одобрение от FDA, сега го получи“, каза президентът и допълни: „Моментът, който чакахте, е тук“.

В същото време по-рано през деня  от Пентагона заявиха, че ще се задължат военнослужещите да се ваксинират срещу коронавирус, тъй като ваксината на Pfizer вече е напълно одобрена, предаде Асошиейтед прес.

По този начин министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин ще изпълни обещанието си да въведе задължително ваксиниране срещу коронавирус за американските военнослужещи веднага щом Агенцията на САЩ за контрол на храните и лекарствата напълно одобри ваксината на Pfizer, заяви говорителят на Пентагона Джон Кърби.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още