fallback

Индексите на Wall Street притаяват дъх преди протоколите на Фед*

И трите водещи измерителя започват сесията без промяна

17:32 | 18.08.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Водещите индекси на Wall Street започват новата сесия в сряда без значителна промяна в очакване на протоколите от последната среща на ръководството на Федералния резерв за евентуални насоки за паричната политика, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average изтрива 10 пункта, след като записа 5-дневна печеливша серия във вторник. Под един пункт е изменението при широкия измерител S&P 500, както и при технологичния Nasdaq Composite.

Очаква се около 21 ч. българско време Фед да публикува протоколите от последното си заседание през юли. Пазарните участници ще следят за насоки за това кога централната банка може да започне ограничаване на месечните си покупки на облигации.

От срещата насам расте подкрепата сред централните банкери за ограничаване на стимулите през септември или октомври. В сряда доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се увеличава леко до 1,273%.

Доларовият индекс се понижава леко до 93,07 пункта.

По-рано днес бяха публикувани и данни за започналото строителство на нови жилища, които са със 7% по-малко на сезонно коригирана основа до 1,534 млн. единици – значително под очакванията на икономистите.

Инвеститорите остават фокусирани и върху отчетите на водещи търговци на дребно от вторник.

Акциите на Target поевтиняват с 1,4%, въпреки че компанията представи по-добри от очакваното данни за печалба и приходи. Та увеличи и прогнозата си за втората половина на годината. Книжата са нагоре с 44% от началото на годината до вторник.

Акциите на друг търговец на дребно - Lowe’s, поскъпнаха с 8,5%, след като печалбата на компанията също се оказаха над очакванията.

На стоковите пазари цената на петрола продължава умереното си движение нагоре. Фючърсите върху американския сорт WTI поскъпват с 0,2% до 66,71 долара за барел. Тези върху международния бенчмарк Брент пък прибавят 0,4% до 69,3 долара за барел.

Златото остава без значително изменение на цената до 1788,4 долара за тройунция.

*Информацията е актуална към 17 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:07 | 10.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още