fallback

Технологичните акции се завръщат като големите печеливши на Wall Street*

Енергийните компании се търгуват на червена територия, след като цените на петрола поеха надолу

18:07 | 07.07.21 г.
Автор - снимка
Редактор

Широкият измерител S&P 500 започва търговията в САЩ с леко отстъпление, след като по време на вчерашната сесия прекъсна седемдневна печеливша серия, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones се понижава с около 118 пункта, докато S&P 500 отчита спад с 0,18%. Технологичният Nasdaq Composite изтрива 0,49% от стойността си, след като по-рано постигна нов рекорд.

В същото време с увеличаването на загрижеността за икономическия растеж инвеститорите преоткриха старите си любимци от Big Tech.

Опровергавайки много прогнози, доходността по 10-годишните облигации падна до 1,306% в сряда. Основните технологични имена като Apple, Facebook и Alphabet поскъпват. Акциите на Amazon повишават цената си с 1%, след като гигантът за електронна търговия прибави около 5% към стойността си във вторник.

Енергийните компании се търгуват на червена територия, след като цените на петрола поеха надолу. Американският лек суров петрол достигна 6-годишен връх за кратко във вторник, преди да отстъпи. В сряда цената му продължи да се понижава. 

Банковите акции, включително на Goldman Sachs и Bank of America, се задържаха в зоната на губещите, тъй като доходността от дългосрочни облигации спадна допълнително, като засегна перспективите пред индустрията.

Инвеститорите ще следят внимателно за повече улики за посоката на паричната политика на Федералния резерв, който трябва да публикува протокол от последното си заседание по-късно днес. Централната банка следи за възстановяване на пазара на труда и не се притеснява, че скорошната инфлация ще се превърне в постоянна тенденция. Забавянето на изкупуването на облигации би било първото голямо отстъпление на Фед от разхлабената му политика, която въведе за спасяването на икономиката миналата година.

Краят на програмата за закупуване на облигации и ипотечни книжа в размер на 120-те млрд. щатски долара на месец също би сигнализирал, че следващият ход на централната банка може да бъде повишаване на лихвените проценти.

*Информацията е актуална към 17:20 часа българско време  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:23 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още