fallback

Повечето от индексите на Wall Street завършиха с ръстове в очакване на заседанието на Фед

Отчетите на някои от технологичните компании дадоха положителен тласък на борсовите показатели

23:08 | 24.10.19 г.

Два от трите основни индекса на Нюйоркската фондова  борса приключиха днешната сесия на зелена територия, докато инвеститорите вече са насочили своето внимание върху предстоящото заседание на Федералния резерв на САЩ през следващата седмица, на която, според очакванията, централните банкери отново ще свият основните лихвени проценти, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average, който отразява търговията с книжа на 30-те най-големи американски публични компании, се понижи с 21,41 пункта, или с 0,08%, до 26 812,54 пункта.

Широкият измерител S&P 500, който от своя страна следи търговията с акции на 500 от най-големите листнати дружества в САЩ, напредна с 0,14 на сто до 3008,74 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite отчете ръст от 57,25 пункта, или 0,71%, до ниво от 8177,04 пункта.

Пазарите вече се намират в готовност за ново понижение на основните лихви от страна на Фед с 0,25 пункта през следващата седмица. Въпреки това, някои анализатори, като тези от Goldman Sachs, предполагат, че централната банка ще се въздържи от ново свиване на лихвените проценти, след като търговските сътресения между Вашингтон и Пекин бяха потушени частично след последните преговори между двете най-големи икономики в света.

Силен положителен тласък на индексите през днешната сесия беше даден от отчетите на някои от технологичните компании.

Малко по-рано Comcast обяви, че печалбата си за третото тримесечие, която надмина прогнозите на анализаторите. Резултатът се дължи на факта, че кабелният гигант привлече повече интернет абонати от очакваното.

Компанията отчете печалба от 79 цента на акция, като се изключат някои елементи. Това е над 68-те цента, обявени година по-рано, и освен това надмина прогнозата на анализаторите за 74 цента. Приходите достигнаха 26,8 млрд. долара, в съответствие с очакваното от Wall Street.

От друга страна PayPal Holdings отчете по-високи резултати от очакваното за последното тримесечие, след като приходите ѝ нараснаха с 19%, но компанията намали прогнозата за годишната си печалба.

Компанията за разплащания и собственик на приложението Venmo отчете печалба за третото тримесечие в размер на 462 млн. долара, или с 6% повече спрямо същото тримесечие на миналата година. Печалбата е достигнала 39 цента на акция, от 36 цента на акция година по-рано.

Американският технологичен гигант Microsoft заяви, че продължаващото добро представяне на бизнеса ѝ с облачни услуги ѝ е помогнал да отчете силен ръст на печалбата за първото фискално тримесечие.

Компанията обяви, че печалбата ѝ е достигнала 1,38 долара на акция през периода, в сравнение с 1,14 долара миналата година. Анализаторите, анкетирани от FactSet, очакваха печалбата на акция да е 1,24 долара. Приходите, от своя страна, са се увеличили с 13,6 на сто до 33,06 млрд. долара, също надскачайки прогнозите.

На фона на тези събития доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се покачи съответно до 1,77% и 2,264%.

При валутната търговия доларовият индекс напредна с 0,20 на сто до ниво от 97,68 пункта. Еврото се търгуваше спрямо долара при спад в стойността от 0,27% за 1,1099 долара.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачи с 55 цента до 61,74 долара за барел, докато фючърсите върху американския суров петрол West Texas Intermediate, добиван в района на Пермския басейн, поскъпнаха с 26 цента до 56,23 долара за барел.

Цената на златото остана непроменена на ниво от 1494,60 долара за тройунция.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:45 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още