fallback

Министърът на вътрешната сигурност на САЩ е подал оставка

Заместникът на Кевин Макалинън ще стане известен през следващата седмица

14:00 | 12.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи вчера, че изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Кевин Макалинън подава оставка и идната седмица ще бъде определен нов временен ръководител на ведомството, предаде Ройтерс. 

През април Макалинън стана четвъртият ръководител на министерството, след като президентът републиканец поиска оставката на Кирстен Нилсен.

Преди да стане и.д. министър, Макалинън ръководеше отдела по митническа и гранична защита в същото ведомство.

Тръмп написа в Twitter, че сега Макалинън иска да прекарва повече време със семейството си и да се прехвърли в частния сектор и че е свършил "фантастична работа", предаде Франс прес. Президентът допълни, че за поста има "много чудесни кандидати".

Макалинън също благодари на президента Тръмп в Twitter и написа, че с неговата подкрепа през последните шест месеца е постигнат впечатляващ напредък в сигурността по границата и в справянето с хуманитарната криза.

Въпреки политиката на президента Тръмп на "нулева толерантност" към нелегалната имиграция, през май броят на арестите по границата достигна пик от 144 000 души. Оттогава той намалява с постоянен темп и спадна до 52 000 през септември, според властите.

Близо 1 милион души са били арестувани на границата между САЩ и Мексико от октомври 2018 г., рекорд от 12 години, съобщиха властите в началото на седмицата.

Правителството на Тръмп е критикувано постоянно от правозащитни организации заради миграционната политика.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:58 | 11.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още