fallback

Успокоението на търговския фронт носи на Dow ръст от над 400 пункта*

Ръстове се наблюдават при банковите и технологичните акции

17:40 | 05.09.19 г.
Автор - снимка
Създател

Американските пазари започнаха борсовата сесия в четвъртък на положителна територия, след като САЩ и Китай се договориха за започване на нов кръг от търговски преговори следващия месец във Вашингтон.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя над 430 пункта (1,64%). От своя страна широкият измерител S&P 500 нараства с 1,37%, а технологичният бенчмарк Nasdaq Composite – с 1,63%.

Разведряването донесе ръстове и на технологичния сектор, където акциите на Advanced Micro Devices поскъпват с 1,76%.

Банковите книжа също са на положителна територия. Акциите на J.P. Morgan Chase увеличават стойността си с близо 3%, а тези на Citigroup с над 4%.

Компаниите Caterpillar и Boeing, които се смятат за показателни за настроенията на пазарите заради голямата си експозиция в чужбина, отчитат ръст в цената на акциите си със съответно 3,66% и 1,79%.

По-рано в четвъртък китайското министерство на търговията публикува изявление, в което се посочва, че вицепремиерът Лу Хъ – главен преговарящ от страна на Пекин, е имал разговор с американския търговски представител Робърт Лайтайзър и с финансовия министър Стивън Манучин. Те са се съгласили да проведат нов кръг търговски преговори във Вашингтон в началото на следващия месец, а подготовката за срещата ще започне в средата на септември.

При американските държавни ценни книжа наблюдаваме ръст на доходността, като по 10-годишните облигации тя е 1,567%, а по 30-годишните – 2,05%.

На стоковите пазари петролът поскъпва. Американският сорт WTI прибавя 0,84% към стойността си до 56,73 долара за барел. От своя страна фючърсите върху международния бенчмарк Брент се разменят с увеличение в цената от 1,12% до 61,38 долара за барел.

Доларовият индекс, който измерва силата на американските пари спрямо кошница от конкурентни валути, отчита спад до 98,20 пункта.

*Информацията е актуална към 17:05 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:29 | 30.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още