fallback

Американските борси преодоляха спадовете и записаха леки ръстове

Притесненията за глобалния икономически растеж остават

23:11 | 07.08.19 г.
Автор - снимка
Създател

Американските индекси завършиха търговията в сряда с леки ръстове, възстановявайки се от по-ранното си излизане на червена територия, след като големият спад на доходността по облигациите се стабилизира и успокои притесненията за забавянето на икономическия растеж, пише CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average добави 15 пункта, или 0,1%.

S&P 500 се изкачи с 0,3 на сто, след като преди това беше с 2% надолу.

Технологичният Nasdaq Composite записа 0,5% ръст.

Акциите се възстановиха и благодарение на факта, че спадът на стойността на китайския юан спрямо долара стана по-умерен. Юанът се търгува при около 7,06 за долар. Валутата се възстанови още сутринта в САЩ, горе-долу по същото време, в което основните индекси започнаха да преодоляват загубите.

И все пак притесненията за глобалния растеж остават, докато златото се търгува на нов няколкогодишен връх.

“Държавните ценни книжа се сриват, а златото пое нагоре”, коментира главният пазарен икономит на Spartan Capital Securities Питър Кардило. “Това поражда опасения за влиянието на търговската война върху икономиката”. По думите му инвеститорите трябва да бъдат внимателни.

Стойността на златото скочи с над 2%, отбелязвайки първия път от 2013 г., в който ценният метал се търгува на цена над 1500 долара. Годишният му ръст същп надмина този на S&P 500.

Доходността по 10-годишните германски държавни ценни книжа се понижи с 0,6% до рекордно дъно.

Цените на акциите на банките, включително на J.P. Morgan Chase и Bank of America, се понижиха, след като секторът понесе най-големи загуби заради спада на лихвените проценти. Книжата на J.P. Morgan понижиха стойността си с 2,1%, а тези на Bank of America - с 1,9%. Citigroup и Well Fargo записаха с по над 1% спад.

Днес Disney отчете по-слаби резултати от очакваното за предходното тримесечие. В резултат от новините днес, акциите ѝ понижиха цената си с над 5 на сто.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:31 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още