fallback

Настроението на Wall Street отново се помрачи

Акциите на Walt Disney се сриват с над 6% заради слабия отчет

17:10 | 07.08.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

След вчерашното разведряване на Wall Street днес апетитът за сделки изчезна: в сряда индексът Dow Jones Industrial падна в началото на сесията с 0,8 процента до 25 814 пункта, спад от 215 пункта. По-широкият бенчмарк S&P 500 също загуби 0,8 процента до 2858 пункта, докато технологичният Nasdaq Composite губи 1,1 процента до 7747 пункта.

Предишния ден Dow Jones приключи сесията с 1% ръст, като успя да компенсира поне част от близо 5,5%-овия спад, който генерира ескалиралият търговски спор между САЩ и Китай.

Рано е да се свърже скорошната стабилизация с всякакъв вид оптимизъм, твърди анализаторът Крейг Ерлам от брокера Oanda, цитиран от DPA. Това може да се окаже само кратка почивка от по-нататъшни спадове, пояснява той.

Изненадващо рязкото намаляване на лихвите от централните банки на Индия, Нова Зеландия и Тайланд може в крайна сметка да подпомогне по-нататъшно възстановяване, тъй като инвеститорите жадуват за все повече и повече парични стимули, смята Ерлам. Освен това, с оглед на възможното разширяване на търговската война до валутна война, Китай е изстрелял само предупредителен изстрел, твърди специалистът.

Но американският президент отново оказва натиск върху Федералния резерв на САЩ след решенията от чужбина. „Тя (Фед) трябва да намали лихвите повече и по-бързо и да спре абсурдното си количествено затягане СЕГА", заяви Тръмп в поредица от туитове. Федералният резерв спря количественото си затягане, т.е. свиването на баланса, на 1 август.

От компаниите в сряда нямаше никакви положителни новини. Фактът, че Walt Disney не успя да отговори на очакванията за изминалото фискално тримесечие въпреки успешния филм „Отмъстителите: Краят“, бе причината за срива на акциите на развлекателния гигант с повече от шест процента. Натиск оказват преди всичко специалните разходи заради интеграцията на придобитите бизнеси на 21st Century Fox и високите инвестиции в развитието и разширяването на стрийминг услугите.

Акциите на производителя на самолети Boeing поевтиняват с 1,2 процента. Малко след началото на сесията изпълнителният директор Денис Мюленберг говори на конференция пред анализатори. Конкурентът на Airbus все още се бори с последствията от двете самолетни катастрофи със стотици загинали. Не на последно място заради приземяването на  серията 737 Max  след втората катастрофа Boeing отчете наскоро рекордна загуба за второто тримесечие.

Акциите на Twitter губят 0,8 процента от стойността си. Услугата за кратки съобщения съобщи, че данните на някои потребители може да са били споделяни с рекламодатели в услугата в продължение на повече от година без тяхно знание. Наскоро онлайн мрежата Facebook бе наказана заради скандал с личните данни с рекордната глоба от 5 млрд. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:42 | 23.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още