fallback

Wall Street стартира неуверено претъпкана с данни седмица*

Около 150 компании от S&P 500 планират да публикуват своите тримесечни резултати през тази седмица

17:03 | 29.04.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските акции се търгуват почти без промяна в началото на сесията в понеделник, след като инвеститорите се подготвят за натоварена седмица, включително и за редица корпоративни отчети, икономически данни и съобщения от Федералния резерв, предава Bloomberg.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се търгуваше само с 6 пункта по-високо. S&P 500 се изкачи с 0,06% и мина дневния си рекорд, надхвърляйки 2 940,91. Технологичният индекс Nasdaq Composite нарасна с 0,1%.

„Това може да е най-натоварената седмица по отношение на катализаторите", казва Арт Хоган, главен пазарен стратег в National Securities. „Има смисъл да сме настрана в най-добрия случай".

Около 150 компании от S&P 500 планират да публикуват своите тримесечни резултати през тази седмица, включително Apple, General Electric и Qualcomm. Alphabet и Western Digital ще публикуват данните си за първото тримесечие след края на търговията в понеделник.

Досега 231 компании от S&P 500 са докладвали тримесечни си резултати. 77,5% от тези компании надминаха очакванията на анализаторите според данни от FactSet. Отчетеният темп на нарастване на печалбите междувременно е около 1%, което е доста над очаквания спад от 4,2%. 

„Всеки вече забрави за термина „рецесия на приходите“, казва Хоган. „Беше лош случай на преждевременна екстраполация да си мислим, че ще имаме рецесия в отчетите".

Силните корпоративни отчети помогнаха на S&P 500 и Nasdaq Composite да отбележат най-високите си нива през миналата седмица. Двата индекса също така отчетоха стабилни седмични ръстове.

„От техническа гледна точка SPX се завръща към рекордно високата територия след затварянето си над рекорда си през септември", казва Крейг Джонсън от Piper Jaffray. „Въпреки това обемът е незначителен за рекордна седмица и само сравнително малък дял от акциите отчитат нови рекорди“.

По-рано през деня стана ясно, че потребителските разходи в САЩ се увеличиха силно през март, докато личните доходи нарастват почти символично, което е знак, че домакинствата се чувстват уверени в перспективите пред водещата световна икономика. Според доклада на Министерството на търговията личните доходи, отразяващи доходите на американците преди облагането с данъци от заплати, инвестиции и други източници, се повишават през март с едва 0,1% спрямо февруари, когато нараснаха с 0,2%, докато очакванията на финансовите пазари бяха за растеж с 0,4 на сто.

*Актуално към 16,45 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:17 | 01.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още