fallback

Dow се покачва със 100 пункта в очакване на отчета на Apple*

Основна тема във фокуса на инвеститорите са предстоящите търговски разговори между китайската делегация начело с вицепремиера Лю Хъ и американските дипломати

17:55 | 29.01.19 г.

Повечето от основните индекси на Нюйоркската фондова борса стартират днешната сесия с повишения в очакване на отчета за четвъртото тримесечие на технологичния гигант Apple, съобщава CNBC. 

Бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average прибавя 109,66 пункта, или 0,45%, към стойността си като достига ниво от 24 637,88 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отбелязва ръст от 0,18 на сто до 2648,60 пункта, докато технологичният показател Nasdaq Composite се повишава с минималните 0,06% до 7081,53 пункта.

Акциите на Apple поскъпват с 1,1 на сто като инвеститорите очакват по-късно днес технологичната компания да обяви своите финансови резултати за четвъртото тримесечие от фискалната година.

След края на настоящата седмица повече от 100 компании, влизащи в състава на индекса S&P 500, вече ще са отчели своите резултати за тримесечието.

За момента над 70% от листнатите дружества, които обявиха своите корпоративни отчети, са представили резултати, които надминават очакванията на анализаторите.

Днес подобни отчети представиха компаниите 3M, Allergan, Verizon и Biogen.

Xerox също успя да победи прогнозите с нетна печалба от 137 млн. долара. Въпреки това при приходите компанията не успяха да надминат очакванията на анализаторите, отчитайки понижение от 7,8 на сто до 2,53 млрд. долара.

Инвеститорите не останаха безразлични и към събитията около китайския технологичен гигант Huawei, към който САЩ отправиха официални обвинения за действия, довели до нарушаване на американските санкции срещу Иран, чрез извършване на бизнес с Техеран от страна на Huawei посредством друга компания.

В същото време американският финансов министър Стивън Манучин призна, че очаква значителен напредък в рамките на американско-китайските търговски преговори.

„Искаме да се уверим, че постигнатото споразумение може да бъде приложено на практика, а подробностите за това как да го направим са много сложни и трябва да бъдат договорени", каза той в интервю.

Сред основните теми Манучин изтъкна защитата на интелектуалната собственост, прекратяването на съвместните дружества, създадени с принуда, и установяването на верификационен механизъм за напредъка на реформите в Китай.

Междувременно китайската делегация, водена от вицепремиера Лю Хъ, пристигна във Вашингтон за икономическите и търговските преговори. В делегацията участват управителят на Китайската централна банка И Ган, както и заместник-председателят на държавната агенция по планирането и заместник-министърът на финансите.

сащ

На облигационните пазари доходността по 10-годишните американски държавни ценни книжа се понижава до 2,735%, докато тази по 30-годишните облигации отчита ръст до 3,064%.

При валутните пазари доларовият индекс отбелязва повишение от 0,03% до 95,78 пункта.

Еврото поевтинява спрямо щатската валута с 0,10% като се търгува при 1,3249 долара за евро.

Британската лира прибавя 0,10% към стойността си като се търгува при 1,3175 долара за паунд.

На петролните пазари цената на сорт Брент се покачва с 2,9% до 61,66 долара за барел, докато тази на американския лек суров петрол West Texas Intermediate отчита ръст от 3,5 на сто до 53,83 долара за барел на фона на наложените от САЩ санкции срещу разтърсваната от политически и социални проблеми Венецуела.

Цената на златото се покачва с 0,33% до 1307,50 долара за тройунция, достигайки най-високото си ниво от последните осем месеца.

*Информацията е актуална към 17:20 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:55 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още