fallback

Новите тревоги на Тръмп не влияят значително на Wall Street*

Цената на петрола отбелязва сериозен ръст от над 2%

17:48 | 22.08.18 г.
Автор - снимка
Създател

Новите тревоги на американския президент Доналд Тръмп покрай съдебните дела срещу двама негови бивши приближени не се отразяват значително на американските пазари, които започнаха борсовата сесия в сряда с минимални понижения, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average отбелязва спад от 0,07% до 25 805,03 пункта, като акциите на Intel се представят най-зле. Измерителят S&P 500 също се понижава с 0,10 пункта до 2860,10 пункта.

От своя страна технологичният Nasdaq Composite нараства с минималните 0,02% до 7860,43 пункта.

Акциите на Target отбелязват силен ръст от над 5,5% след публикуването на по-добри от очакваното резултати за печалбата за тримесечието.

Междувременно днес бичият пазар на Wall Street ще стане на 3453 дни – най-дългата подобна серия в историята. Във вторник той се изравни с досегашната си рекордна поредица от октомври 1990 г. до март 2000 г. За успеха отчасти помогна и вчерашният рекорд на показателя S&P 500, който по време на сесията отбеляза най-високата си стойност някога.

Петролът от своя страна започва борсовата сесия в САЩ със силен ръст. Американският сорт WTI поскъпва с 2,28% до 67,34 долара за барел, а фючърсите върху международния бенчмарк Брент – с 2,19% до 74,22 долара за барел.

Златото също вдига стойността си с 0,28% до 1203,40 долара за барел.

Американските пазари не бяха силно повлияни от новините около бившите приближени на Доналд Тръмп. През последното денонощие стана ясно, че бившият личен адвокат на президента Майкъл Коен се е признал за виновен по обвинения в данъчни и финансови измами. Той също така призна, че е извършвал плащания към две жени, които твърдели, че имат интимна връзка с Тръмп.

Междувременно бившият ръководител на предизборната кампания на президента Пол Манафорт беше признат за виновен по осем обвинения, също свързани с данъчни и банкови измами.

За доброто настроение на борсите подпомогна и съобщението в Politico, че е постигнато неофициално споразумение между САЩ и Мексико по НАФТА, което евентуално ще бъде обявено в четвъртък.

В същото време днес трябва да започне и поредният кръг от търговски преговори между Вашингтон и Пекин, на които анализатори възлагат надеждите, че ще доведат до разведряване в отношенията между двете страни.

*Информацията е актуална към 17:15 ч.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:22 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още