fallback

Щатските пазари започват сесията на зелено*

Най-голямо влияние за положителните движения имат банковият сектор и Boeing

18:23 | 06.06.18 г.

Акциите на щатските борси се търгуват с повишения в началото на сесията, подкрепени от банковия сектор и поскъпващите книжа на Boeing, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average бележи увеличение от над 130 пункта, след като акциите на Boeing поскъпнаха с 1,6% и подкрепиха показателя. J.P Morgan и Goldman Sachs също са сред компаниите, които допринасят най-много за ръста на индекса.

Основният бенчмарк S&P 500 е нагоре с 0,2% благодарение на ръста от 1,2% на финансовия сектор, който намери подкрепа в по-високата доходност по държавните ценни книжа. Доходността по 10-годишните държавни облигации е на ниво от 2,97%.

Акциите на J.P. Morgan Chase, Bank of America и Morgan Stanley скочиха с по над 1,5%, а на Goldman Sachs напредват с 0,8%. Борсово търгуваният фонд SPDR S&P Bank също бележи увеличение от 1,2%.

В същото време технологичният индекс Nasdaq composite се търгува със съвсем малко увеличение, тъй като компаниите от сектора не успяха да задържат първоначалния си ръст. Индексът удари ново рекордно ниво на търговия по-рано в сесията.

Технологичният сектор се представя изключително силно напоследък, постигайки ръст от над 6% през последния месец и удряйки нови рекорди. Най-добре представящите се имена през този период включват производителите на чипове Advanced Micro Devices, Micron Technology и Microchip Technology. PayPal, Electronic Arts и Facebook също записаха значителни повишения през последния месец.

На валутните пазари доларът обаче отслабва. Индексът, който измерва стойността му спрямо кошница от валути, се понижава с 0,34% до 93,53 пункта. Еврото обаче поскъпва спрямо щатската валута – с 0,55% до 1,1777 долара.

На пазара на суровини петролът също поевтинява след ръстовете си в азиатската сесия. Фючърсите върху петрола сорт Брент се понижават с 0,46 цента, или 0,61%, до 74,92 долара за барел, а върху американския суров петрол WTI – с 99 цента, или 1,51%, до 64,53 долара за барел.

Златото обаче леко поскъпва – с 0,14% до 1304,00 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 18:08 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:26 | 02.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още