fallback

Специалният прокурор, който разследва Доналд Тръмп, почти стои на глинени крака

Третият по значение човек в правосъдното министерство на САЩ, който щеше да координира разследването в определен случай, напуска

08:30 | 10.02.18 г. 10

Третият по значение човек в министерството на правосъдието на САЩ - специалистът по право на националната сигурност Рейчъл Бранд, подаде оставка едва девет месеца след встъпването си в длъжност, обявява министерството в изявление, цитирано от Франс прес.

"Знам, че ще липсва на цялото министерство, но всички я поздравяваме за новата й работа в частния сектор", коментира министърът на правосъдието Джеф Сешънс, който потвърждава информация, публикувана във в. "Ню Йорк таймс", съобщава БТА.

Бранд ще напусне в близките седмици, уточнява министерството.

Според Асошиейтед прес Рейчъл Бранд ще заеме висша ръководна длъжност в компанията "Уолмарт".

Напускането на Бранд идва в момент на зачестили атаки на президента Доналд Тръмп и републикански конгресмени срещу специалния прокурор Робърт Мълър, който разследва евентуално съглашателство между Русия и предизборния екип на Тръмп за подобряване позициите му на президентските избори през 2016 г.

Бранд щеше да координира това разследване, ако заместник-министърът на правосъдието Род Розенстайн бъде уволнен от Тръмп.

Мълър в момента се отчита на Розенстайн, който единствен може да го уволни.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:15 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още