fallback

Wall Street е на път да изпрати четвъртата си поредна възходяща седмица*

Акциите на Intel поскъпнаха със 7% благодарение на силен тримесечен отчет

18:08 | 26.01.18 г.

Индексите на Wall Street отвориха сесията в петък на зелена територия, което ги доближава до четвъртата им поредна възходяща седмица и нови рекордни стойности.

Основният индекс на сините чипове Dow Jones се покачва с 0,2% до 26 445,47 пункта, задвижван основно от поскъпването на книжата на Intel със 7% до най-високата им стойност от почти две десетилетия благодарение на отчетените рекордни приходи за тримесечието, съобщи Ройтерс.

Широкият измерител S&P 500 прибавя 0,3% към стойността си до 2 847,81 пункта. Технологичният Nasdaq се придвижва в посока нагоре с 0,48% до 7 446,44 пункта.

Акциите на фармацевтичната компания AbbVie поскъпват с 6,8%, след като компанията обяви печалба над пазарните очаквания. Промяната в цената на книжата на Honeywell е незначителна малко след началото на сесията, въпреки че компанията повиши прогнозата си за печалбата за 2018 г.

При Starbucks акциите отчетоха понижение от 4,3% в стойността си, тъй като компанията предупреди, че растежът в продажбите на кафе в световен мащаб ще са в долния край на заложените прогнозни нива. Компанията планира да разшири присъствието си в Румъния и да навлезе в Украйна. 

От 118 компании от S&P 500, обявили тримесечните си резултати до четвъртък, при близо 79% от тях отчетените печалби са над очакванията. За сравнение през предходното тримесечие този дял беше 72%.

По-рано в петък американското министерство на търговията обяви изненадващо забавяне на темпа на растеж на икономиката на САЩ през четвъртото тримесечие на 2017 г., след като най-силното ускорение на потребителските разходи от три години насам доведе до скок на вноса. Брутният вътрешен продукт е нараснал с 2,4 на сто на годишна база, озовавайки се под очакванията за скок от 3%.

*Информацията е актуална към 17:29 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 28.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още