fallback

Акциите на Wall Street започват новата седмица устремени нагоре*

Една от най-големите сделки по сливания и придобивания за 2017 г. разтърсва фармацията

18:12 | 04.12.17 г.
Автор - снимка
Редактор

Акциите на Wall Street започват новата седмица устремени нагоре благодарение на позитивните настроения на инвеститорите по повод очакванията, че Вашингтон ще намали значително данъците за корпорациите и ще стимулира растежа, съобщава Ройтерс.

Dow Jones Industrial average повишава стойността си с 250 пункта, достигайки рекордно високо ниво. Към 18 часа повишението е от почти 1% до 24 469,97 пункта.  

По-широкият индекс S&P 500 спечели 0,8%, като също отбеляза връх. Към 18 часа ръстът е от 0,58% до 2657,51 пункта

Финансовият и телекомуникационният сектор са най-добре представящите се. В началото на сесията те отчитаха повишения съответно с 1,9% и 2,3%.

Технологичният индекс Nasdaq composite компенсира първоначалния ръст и към 18 часа отчита отстъпление от 0,64% до 6803,99 пункта. 

В събота републиканци от Сената успяха да приемат законопроекта за преструктуриране на данъчната система на страната. Разговорите между Сената и Камарата трябва да започнат през следващата седмица, за да се изгладят различията по законопроектите. Републиканците се надяват преговорите да приключат преди Коледа.

Банковите акции повишaват стойността си значително и индексът SPDR S&P Bank ETF нараства с 2,3%. Акциите на Goldman Sachs, Bank of America и JPMorgan също отчетоха ръст с поне по 1%.

Сред значимите корпоративни новини в понеделник е новината, че CVS Health ще купи американската здравна застрахователна компания Aetna за 69 млрд. долара. Сделката се очаква да е сред най-големите в сектора на сливанията и придобиванията за 2017 г. Акциите на CVS се понижиха с 3,4%, а тези на Aetna се покачиха с 1,7%.

Wall Street Journal съобщи, от своя страна, че намерението на Disney да купи част от активите на 21st Century Fox "набира скорост", въпреки спекулациите, че преговорите между двете компании са дали заден ход. Акциите на Disney поскъпнаха с 2,7%, а книжата на Fox - с 2,1%.

На пазара на суровини наблюдаваме понижение на цените на основните сортове петрол, след като в края на миналата седмица членовете на Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК) и Русия, която не е член на картела, се договориха да удължат ограничаването на производството си до края на следващата година. 

Що се отнася до пазарите в други региони, европейските акции се търгуват на по-високи нива в понеделник, а пазарите в Азия завършиха търговията разнопосочно, докато инвеститорите насочваха поглед към търговията на Wall Street.

*Актуално към 18,00 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:31 | 07.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още