fallback

Акциите на търговците на дребно подкрепят борсите в САЩ*

И трите основни индекса достигнаха рекордни нива на търговия в началото на сесията

18:10 | 27.11.17 г.

Акциите на търговците на дребно в САЩ стартират седмицата позитивно, след като инвеститорите залагат на силни продажби по време на празничния сезон. Възходът на сектора за търговия на дребно подкрепи и трите основни индекса – S&P 500, Dow Jones industrial average и Nasdaq composite, до рекордни нива, съобщава CNBC.

Гигантът в електронната търговия Amazon получи позитивен тласък от инвеститорите след Черния петък, като акциите му поскъпват с почти 2% до рекордни нива.

Инвеститорите приветстват резултатите и на някои търговци на дребно с физически магазини. Акциите на Best Buy поскъпват с над 1%, а тези на J.C. Penney – с 0,8%.

Ръстът в сектора обаче е дори по-широк. Борсово търгуваният фонд SPDR S&P Retail отчита ръст от 0,9%, а повече от половината от 15-те най-добре представящи се компании в S&P 500 са свързани с търговията на дребно.

S&P 500, Dow и Nasdaq composite удариха рекордни нива в ранната търговия. Ръстовете обаче са ограничени, тъй като инвеститорите гледат с очакване към ключовия вот върху данъчната реформа, планиран за по-късно през седмицата.

Очаква се Сенатът да гласува законопроекта, който цели да реформира данъчната система в САЩ, в четвъртък. Инвеститорите с нетърпение очакват реформата още от изборите миналата година, но има съмнения дали воденият от републиканците Конгрес ще успее да постигне това преди края на годината.

На пазара на облигации доходността по 10-годишните държавни ценни книжа се понижава до 2,338 процента, но тази по двегодишните държавни облигации се вдига до 1,761 процента.

Индексът на долара леко спада с 0,04% до 92,68 пункта.

На пазара на суровините фючъристе върху американския суров петрол WTI поевтиняват с 1,14 долара, или 1,93%, до 57,81 долара за барел, но тези върху петрола сорт Брент се вдигат със 7 цента, или 0,11%, до 63,54 долара за барел.

Фючърсите върху златото също се повишават с 0,54% до 1294,20 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 18:05 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:10 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още