fallback

Акциите на фондовите борси в САЩ поскъпват преди изявлението на Фед*

Не се очаква промяна в паричната политика, но инвеститорите ще следят реториката в текста за сигнали как ще се процедира оттук нататък

17:26 | 01.11.17 г.

Акциите на американските фондови борси поскъпват до рекордно високи нива в очакване на изявлението на Федералния резерв на САЩ, съобщава CNBC. Заседанието на американската централна банка приключва днес вечерта и резултати се очакват в 20:00 часа българско време. Не се очаква промяна в паричната политика, но инвеститорите ще следят реториката в текста за сигнали как ще се процедира оттук нататък. Според пазарите вероятността Фед да повиши лихвите през декември е близо 100%.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average се повишава с 90 пункта, като DowDuPont дава най-силен положителен импулс.

Широкият измерител S&P 500 добавя 0,32% към стойността си, покорявайки нов връх.

Технологичният бенчмарк Nasdaq също записа нов рекорд.

В сферата на макроикономиката докладът на ADP показа, че частният сектор в САЩ е добавил 235 хил. позиции през октомври. Очакванията бяха за 200 нови работни места.

В петък излизат официалните данни за трудовия пазар на Министерството на труда.

Индексът на мениджърите по поръчките (PMI) в сферата на промишлеността се понижава до 58,7 пункта през октомври. Разходите в строителството пък растат с 0,3% на месечна база през септември.

„Макроикономическите новини, заедно с корпоративните отчети и цената на петрола продължава да насърчава пазарните ръстове“, коментира Питър Кардило от First Standard Financial.

Златото поскъпва с 0,62% до 1 278,35 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI се търгува с ръст от 0,44% до 54,62 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поскъпва с над 1% до 61,57 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1633 долара, а курсът на йената е 113,95 йени за долар.

*Данните са актуални към 17:10 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още