fallback

Сезонът на отчетите в САЩ продължава да насърчава ръстовете на Wall Street*

Новини от централните банки също бяха на дневен ред

17:57 | 26.10.17 г.

Акциите на американските фондови борси се търгуват предимно с повишения в четвъртък на фона на поредната серия корпоративни отчети, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average расте с 113 пункта, като най-големият положителен импулс идва от DowDuPont, чиито акции поскъпват с 2%.

Широкият измерител S&P 500 се повишава с 0,3%, а технологичният бенчмарк Nasdaq се повишава с 0,2 на сто.

Акциите на Twitter поскъпват с близо 15%, след като компанията надмина очакванията за печалбата на акция и за приходите.

Автопроизводителят Ford също изненада приятно и повиши прогнозата си за годишната печалба. Акциите на компанията поскъпват с 1,2%. Time Warner също надмина очакванията и акциите записват ръст в цената от 0,4%.

“Основният двигател на фондовият пазар сега са отчетите”, казва Ърни Сесилия, главен инвестиционен директор на Bryn Mawr Trust.

Новини от централните банки също бяха на дневен ред, като ЕЦБ обяви, че свива покупките на облигации от януари от 60 млрд. до 30 млрд. евро. Това доведе до поевтиняване на еврото с около 0,8% до 1,1713 долара.

В САЩ изданието Politico съобщи, цитирайки свой анонимен източник, че изборът на следващ председател на Фед се свежда до Джон Тейлър и Джером Пауъл, което означава, че настоящият председател Джанет Йелън няма да оглави централната банка, след като мандатът й приключи през февруари 2018 г. След тази публикация акциите за кратко поеха надолу, но бързо компенсираха спадовете.

Златото поевтинява с 0,27% до 1 275,51 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI остава без съществено изменение на ниво 52,19 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент поевтинява с 0,27% до 58,28 долара за барел.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации се понижава до 2,435%, а тази по 2-годишните книжа спада до 1,603%.

*Данните са актуални към 17:50 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:24 | 03.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още