fallback

Ново рекордно начало за борсите в САЩ*

Последните корпоративни новини подкрепиха всички основни индекси

17:59 | 10.10.17 г.

Американските борси отново започват сесията с рекорди след последните корпоративни новини, съобщава CNBC.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average удари рекордно ниво малко след старта на търговията, повишавайки се с 64 пункта. Wal-Mart допринася най-много за ръста.

Технологичният индекс Nasdaq composite също постигна рекорд, напредвайки с 0,4%.

Основният бенчмарк S&P 500 се повиши с 0,3%, след като компаниите за потребителски стоки отчетоха ръст от 0,8%, с което поведоха пред останалите сектори. Индексът също удари рекордно ниво.

Гигантът в търговията на дребно Wal-Mart обяви програма за обратно изкупуване на стойност 20 млрд. долара преди старта на сесията и потвърди прогнозите си за печалба за текущата финансова година. Компанията заяви още, че планира да увеличи с 1000 локациите си за прибиране на направените онлайн поръчки през фискалната 2019 г. Новината изпрати цената на акциите на компанията, част от Dow, с повече от 4% нагоре.

Pfizer, друг компонент на Dow, заяви във вторник, че обмисля продажба или преструктуриране на бизнеса си със здравни продукти за потребителите, който генерира годишни продажби от 3,4 млрд. долара. Акциите на Pfizer поскъпнаха след това с около 0,5%.

В същото време Honeywell обяви планове за отделянето на своите подразделения за продукти за дома и транспортни системи в две отделни компании до края на следващата година.

„Има известен натиск върху корпоративна Америка за подобряване на представянето ѝ и мисля, че тези [новини]  са отражение на това“, казва Марис Ог, президент на Tower Bridge Advisors. “Освен това по-големите компании са по-трудни за управление и разрастване“, поясни той.

Корпоративните новини бяха обявени, докато повечето големи компании се подготвят да представят тримесечните си резултати.

Доходността по 10-годишните държавни ценни книжа спада до 2,327 процента, а по двегодишните държавни облигации - до 1,5%.

На валутните пазари индексът на долара се търгува с понижение от 0,52% до 93,06 пункта, а еврото поскъпна и се разменя за 1,1807 долара.

На пазара на суровини фючърсите върху американския суров петрол WTI се покачват с 1,04 долара, или 2,1%, до 50,62 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - със 77 цента, или 1,38%, до 56,56 долара за барел.

Фючърсите върху златото поскъпват с 0,81% до 1295,40 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:45 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:27 | 31.08.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още