fallback

Пентагонът ще вложи още 440 млн. долара в противоракетната отбрана на САЩ

Военното министерство е поискало от Конгреса да позволи отделянето на средствата от настоящия бюджет, а не от този за следващата година

09:56 | 05.10.17 г. 3

Министерството на отбраната на САЩ ще вложи още 440 млн. долара в противоракетната отбрана на страната с цел неутрализиране на ускорената севернокорейска ракетна и ядрена програма, предаде Асошиейтед прес.

Показателно за спешността на въпроса е, че Пентагонът е поискал от Конгреса да му позволи да отдели средства от настоящия бюджет, а не от този за следващата година.

Американското министерство на отбраната вече е отпуснало 367 млн. долара, припомня БТА. Част от парите ще отидат за секретни проекти, включително за кибероперации.

128 млн. долара ще отидат за започване на разширяването на противоракетна база в Аляска. Оттам ще бъдат изстреляни ракети прехващачи, в случай че Съединените щати решат да свалят насочена срещу страната севернокорейска ракета. 

Преди няколко дни САЩ обявиха, че директно си комуникират със Северна Корея за нейните ядрени и ракетни програми, но азиатската страна не е показала интерес към диалог, предаде Ройтерс.

От края на септември продажбите на бензин по търговските бензиностанции в Северна Корея са забранени. Единствено изключение се прави за високопоставени дейци на Корейската трудова партия, правителството, въоръжените сили и специалните служби, пише японският вестник Аѕаhі, цитиран от ТАСС.

Cypoвитe мepĸи пpи cвoбoднaтa пpoдaжбaтa нa гopивa цeли създаването на зaпacи oт бeнзин и дpyги гopивa, cлeд ĸaтo

Cъвeтът зa cигypнocт нa OOH oгpaничи изнocа нa пeтpoл и пeтpoлни пpoдyĸти зa KHДP. Това са caнĸции срещу Πxeнян именно зapaди пpoдължaвaщитe ядpeни oпити в нapyшeниe нa дeйcтвaщитe мeждyнapoдни зaбpaни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:17 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още