fallback

Американските пазари започват сесията със спадове*

Борсите все още отразяват в цените на акциите плана за данъчна реформа на САЩ, представен в сряда

17:44 | 28.09.17 г.

Акциите на американските борси се търгуват с понижения в четвъртък, ден след представянето на дългоочакваната данъчна реформа на републиканците, съобщава CNBC.

Енергийните компании са най-губещият сектор в S&P 500, който за момента отчита минимален спад.

Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average също се търгува с понижение от около 25 пункта, като Boeing допринася най-много за загубите. McDonald's има най-положително влияние върху индекса.

Технологичният индекс Nasdaq Composite спада с 0,23%.

Данъчният план на републиканците, представен в сряда, намалява ставките до три категории и понижава корпоративния данък. Реформата освен това планира компаниите да получат данъчно облекчение за печалбата, която са натрупали извън страната. Борсите приключиха сесията в сряда на зелена територия, след като през деня не успяха да намерят единна посока.

Инвеститорите следят внимателно и глобалния ръст на доходността по облигациите.

„Наистина мисля, че ще има момент, в който пазарът ще се фокусира върху нарастващата доходност“, казва Джон Карузо, старши пазарен стратег в RJO Futures. “Има спекулации, че Фед също е причина за кривата“.

„В момента не мисля, че фондовият пазар иска да види силен долар и по-висока доходност“, добавя Карузо.

Доходността по 2-годишните американски държавни облигации спада до около 1,471 процента, а по десетгодишните се повишава до 2,328 процента.

Доходността по 10-годишните германски ДКЦ също е нараснала до 0,484%.

Днес излязоха и данни за състоянието на американската икономика. Според ревизираната оценка на търговското министерство БВП на САЩ е нараснал с 3,1% през второто тримесечие спрямо първоначалната оценка за 3,0%. В същото време молбите за помощи при безработица леко са се увеличили до 272 хил.

На валутните пазари индексът на долара се търгува с понижение от 0,31% до 92,98 пункта.

На пазара на суровини фючърсите върху американския суров петрол се вдигат с 31 цента, или 0,59%, до 52,45 долара за барел, а върху петрола сорт Брент - с 51 цента, или 0,89%, до 58,08 долара за барел.

Фючърсите върху златото също отбелязват повишение от 0,12% до 1286,30 долара за тройунция.

* Информацията е актуална към 17:25 ч. българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:25 | 12.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още