fallback

Американските индекси приключиха предимно с понижения след волатилна сесия

Инвеститорите са насочили вниманието си към симпозиума в Джаксън Хол

23:52 | 24.08.17 г.

Американските индекси приключиха предимно с понижения след волатилна сесия в период на обичайно по-слаба търговия, съобщава MarketWatch.

Инвеститорите са насочили вниманието си към симпозиума в Джаксън Хол, на който ще има редица ключови изказвания, които ще се следят с голям интерес, като коментарите на Джанет Йелън и Марио Драги се очакват в петък.

Пазарът получи кратък тласък в следобедната търговия, след като председателят на Парламента Пол Райън изрази увереност в приемането на пакет за обновяване на данъците тази година и повишаване на тавана на дълга.

Dow Jones Industrial Average отписа 0,13%, а акциите на Cisco Systems Inc. поведоха печелившите компании с ръст от над 1%. Книжата на Wal-Mart Stores записаха по-малко повишение от 0,01%.

S&P 500 отписа 0,21% до 2 438,97 пункта като 10 от 11-те отраслови индикатора в индекса записаха спадове. Този на потребителските стоки се понижи с 1,3%, а на индустриалните компании - с 0,4%.

Nasdaq Composite Index отчете спад от 0,11% до 6 271,33 пункта.

Броят на американците, подали заявки за помощи при безработица през миналата седмица, е по-малък от очакваното и остава близо до 40-годишно дъно. Данните показват, че пазарът на труда в САЩ остава стабилен.

В същото време в четвъртък председателят на Фед за Канзас сити Естер Джордж заяви, че икономиката на САЩ е достатъчно силна, за да издържи още повишения на лихвите, въпреки че неотдавна имаше слаби данни за инфлацията.

Продажбите на съществуващи жилища пък се понижават през юли до най-ниското си ниво тази година – годишен темп от 5,44 млн. единици.

Цените на петрола се понижиха, като американският лек суров петрол WTI поевтиня с 1,67% до 47,43 долара за барел, след като ураганът Харви достигна Мексиканския залив, източник на около 17% от производството на суров петрол в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:04 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още