fallback

Борсовите индекси в САЩ с колебливо начало на сесията*

Отчетът на Disney ще бъде публикуван след затварянето на сесията. Инвеститорите очакват с нетърпение данните за бизнесa с кабелни услуги, най-вече ESPN

17:47 | 08.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американските фондови борси се записват спадове в четвъртък, а инвеститорите очакват отчета на Disney, съобщава CNBC.

На индекса на сините чипове Dow Jones Industrial Average най-много натежава Microsoft. Изглежда измерителят е напът да прекъсне 9-дневната печеливша серия.

В широкия индекс S&P 500 най-незадоволително се представят компаниите в сферата на здравеопазването.

Технологичният бенчмарк Nasdaq се понижава с 0,08%.

Отчетът на Disney ще бъде публикуван след затварянето на сесията. Инвеститорите очакват с нетърпение данните за бизнесa с кабелни услуги, най-вече за развитието на спортния канал ESPN.

Michael Kors и Ralph Lauren отчетоха по-добри от очакваното резултати, като акциите им поскъпнаха съответно с 18% и 9%. Американският производител на модни аксесоари публикува във вторник по-добри от очакваното тримесечни приходи и печалба и повиши годишната си прогноза за приходите.

„Това определено е добър старт за търговците на дребно. Очакванията бяха много ниски за търговията на дребно този сезон“, казва Ник Райх, главен изпълнителен директор на The Earnings Scout.

Цената на златото остава без съществено изменение на ниво 1 264,12 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI и европейският бенчмарк Брент отчитат спад от 0,65% до съответно 49,06 долара и 52,03 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1769 долара, а курсът на йената е 110,59 йени за долар.

Доходността по 10-годишните американски държавни облигации расте до 2,269%, а тази по 2-годишните книжа остава без изменение на ниво 1,359%.

*Данните са актуални към 17:30 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:11 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още