fallback

Индексите на Wall Street се движат разнопосочно*

Американският борсов индекс Dow Jones Industrial Average покори нов рекорд след отварянето на сесията в понеделник, но премина на червена територия

18:16 | 07.08.17 г.

Американският борсов индекс Dow Jones Industrial Average покори нов рекорд след отварянето на сесията в понеделник, но премина на червена територия. Измерителят беше подкрепен от акциите на Boeing, съобщава CNBC. Миналата седмица Dow Jones отчете рекордно високи стойности при затваряне на фона на по-добри от очакваното корпоративни отчети.

Широкият измерител S&P 500 се движи в тесни граници, а технологичният бенчмарк Nasdaq записва ръст от 0,33 на сто.

От началото на тази година S&P 500 и Nasdaq се повишиха съответно с 10,6% и 17,9%. При Dow Jones от началото на годината повишението на 11,8%.

Средните печалби за второто тримесечие към петък растат с 10,1%, показват данни на FactSet.

„Наистина е трудно да се види нещо, което може да прати пазара надолу“, коментира Брус Маккейн, главен инвестиционен стратег в Key Private Bank.

Тази седмица се очакват отчети на компаниите в сферата на търговията на дребно, включително Michael Kors, Macy's и Nordstrom. Освен това медийните гиганти Disney и News Corp ще публикуват финансовите си резултати.

В понеделник се очакват изявления от председателите на Фед за Сейнт Луис и Минеаполис – съответно Джеймс Булард и Нийл Кашкари.

Златото остава без съществено изменение на ниво 1 263,92 долара за тройунция.

Американският лек суров петрол WTI поевтинява с 1,77% до 48,70 долара за барел, а европейският бенчмарк Брент изтрива 1,13% от цената си до 51,83 долара за барел.

Едно евро се обменя за 1,1790 долара, а курсът на йената е 110,84 йени за долар.

*Данните са актуални към 18:15 часа българско време.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:25 | 13.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още