fallback

Сезонът на отчетите тласна американските индекси до рекордни нива

Подкрепа на представянето на Dow Jones оказа търговията на Boeing, J.P. Morgan и Goldman Sachs

23:30 | 14.07.17 г. 1

Американските акции се повишиха до рекордни нива в началото на сезона на отчетите в петък, съобщава CNBC.

Индексът S&P 500 нарасна с 0,6%, като проби над границата от 2 453,82 пункта, което беше предходния исторически връх, достигнат на 19 юни.

Междувременно Dow прибави 90 пункта към стойността си и също записа рекорд. Nasdaq също записа ръст – от 0,6%.

Основните индекси преодоляха няколко препядствия, като се изкачиха отново до рекордни стойности. Едно от тях са технологичните акции, които показаха признаци на слабост в края на първото полугодие. В същото време те са най-добре представилият се сектор през тази година – с ръст от над 20%.

Американските фондови пазари изглежда преодоляха и заглавията в пресата за руска намеса в изборите в САЩ.

Подкрепа на представянето на Dow Jones оказа търговията на Boeing, J.P. Morgan и Goldman Sachs. 

Три инвестиционни банки - J.P. Morgan, Citigroup и Wells Fargo съобщиха за по-добри от очакваното резултати за второто тримесечие.

Wall Street обърна внимание и на икономическите данни с разочароващите данни за продажбите на дребно и потребителските цени през юни.

Продажбите на дребно в САЩ неочаквано отчетоха спад през юни за втори пореден месец, което би могло да охлади очакванията за силно ускорение на икономическия растеж през второто тримесечие. В същото време По-ниските разходи за газ, самолетни билети, нови и втора ръка автомобили и планове за мобилни телефони са запазили потребителските цени в САЩ без промяна през юни.

По-рано тази седмица председателят на Федералния резерв Джанет Йелън сигнализира, че бъдещото увеличение на лихвените проценти ще става постепенно. Koментарите й изпратиха Dow до рекордни стойности, припомня CNBC.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:03 | 09.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още