fallback

Борсовата търговия в САЩ започва със слаби ръстове

Анализаторите вече са в очакване на сезона на отчетите

18:46 | 11.07.17 г.

Акциите на повечето американски компании започват търговията със слаби ръстове днес, пише CNBC.

В началото на борсовия ден индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна с 10 пункта, като най-много за това допринесе Boeing.

Технологичният индекс Nasdaq записа ръст от 0,1%, докато технологичните акции започнаха да поемат нагоре.

Междувременно основният индекс S&P 500 потъна с 0,11%, като най-големите виновници за това са книжата на финансовите компании. 

Четирима представители на Федералния резерв се очаква да направят изявления днес, като всичко това ще се случи в навечерието на речта на Джанет Йелън, която е планирана за сряда.

„Тяхното желание е за нормализиране на лихвените проценти възможно най-бързо“, коментира Ник Рай, главен изпълнителен директор на The Earning Scout. “Ще видим дали могат да го постигнат“.

Федералният резерв повиши лихвените проценти два пъти тази година и се очаква да направи още едно повишение преди края на 2017 г.

От света на корпоративните новини, Amazon.com проведе своята годишна инициатива Prime Day, която включва множество оферти и намаления за абонатите на програмата Prime.

Същевременно анализаторите насочват вниманието си към старта на сезона на отчетите. JPMorgan Chase, Wells Fargo и Citigroup са сред компаниите, които се очаква да отчетат резултати по-късно тази седмица.

*Информацията е актуална към 18:25 ч. българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:31 | 06.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още