fallback

Технологичният сектор повлече надолу американския пазар*

Секторът е на път да запише и четвъртата си поред губеща сесия

18:41 | 06.07.17 г.

Американските индекси се търгуват с понижения в четвъртък, след като технологичният сектор повлече надолу целия пазар, съобщава CNBC.

The Dow Jones industrial average се понижава със 85 пункта, като UnitedHealth и Apple отчитат най-големи загуби. S&P 500 отчита спад от 0,5%, като информационните технологии са най-зле представящите се. Nasdaq също е на червена територия, понижавайки се с 0,53%.

Акциите на Facebook, Tesla, Apple, Netflix и Alphabet поевтиняват. Технологичният сектор, най-добре представящият се до този момент на годината, изостава напоследък, като се понижи с 4% през послендия месец. Секторът е на път да запише и четвъртата си поред губеща сесия.

„Натискът върху индустрията трябва да бъде краткотраен“, коментира Ким Форест, анализатор на Fort Pitt Capital.

Междувременно държавните облигации поскъпнаха по целия свят. Доходността по 10-годишните германски облигации е над 0,5% за първи път от януари 2016 г., а тази при 10-годишните американски държавни ценни книжа се покачва до 2,38%.

Според Джулиън Еманюел, пазарен стратег за акции и деривати на UBS, по-високата доходност от облигации представлява проблем за технологичния сектор в краткосрочен план.

Инвеститорите в САЩ също така се фокусират върху редица икономически данни. По-рано днес стана ясно, че търговският дефицит на САЩ се е свил през май. Политически деликатният дефицит в търговията с Китай също е намалял.

Днес бяха публикувани и данни за молбите за помощи  при безработица в страната, които отново леко са се увеличили през миналата седмица. Броят на заявленията обаче остава близо до историческите минимуми, което сочи силен пазар на труда.

* Данните са актуални към 18:30 часа българско време

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:16 | 08.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още