fallback

Д. Тръмп: Ядрената програма на Северна Корея изисква решителен отговор

Ерата на стратегическото търпение към Пхенян приключи, смята американският президент

22:19 | 30.06.17 г. 1
Автор - снимка
Създател

Ракетно-ядрената програма на Северна Корея изисква "решителен отговор" и че ерата на "стратегическото търпение" на Вашингтон спрямо режима в Пхенян е приключила, коментира президентът на САЩ Доналд Тръмп, цитиран от Ройтерс и БТА.

Тръмп говори пред журналисти заедно с гостуващия южнокорейски президент Мун Дже-ин след разговора им в Белия дом.

"Ние работим в тясна връзка с Южна Корея и Япония, както и с други партньори от света, по серия от мерки - дипломатически, икономически и в сферата на сигурността, за да защитим нашите съюзници и нашите граждани от заплахата, позната като Северна Корея", отбеляза американският презизент. 

Мун Дже-ин отчете, че в бъдат използвани санкции и диалог за решаването на проблема с ядрената програма на Северна Корея, допълва Ройтерс. И двамата държавни глави бяха категорични, че са готови на преговори с Пхенян. 

В Белия дом двамата лидери коментираха и търговските си отношения. "Ще работим, за да премахнем бариерите пред реципрочната търговия и достъпа до пазара", каза още Доналд Тръмп, отбелязвайки, че са била дискутирана търговията със стомана и автомобили между двете страни. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:57 | 05.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още