fallback

САЩ се готвят да позволят проучването за петрол и газ по крайбрежието

Тази стъпка е част от плановете на Белия дом да превърне страната в глобален енергиен лидер

13:08 | 30.06.17 г. 4

Белият дом направи предложение за премахване на забраната за проучвания и добив на петрол и газ край бреговете на Аляска и Атлантическия океан, съобщава The Washington Post. Администрацията на Доналд Тръмп се готви да позволи тези дейности в цялото крайбрежие на страната, допълва изданието.

Тази стъпка е част от плановете на новия американски президент да направи САЩ глобален лидер в областта на енергетиката, да стимулира икономиката и да създаде работни места, допълва изданието.

Намаляващите цени на петрола и по-лесния добив в континенталната част на страната обаче правят шелфа по-малко привлекателен за компаниите.

Според анализатори цената на петрола в момента не е достатъчна, за да покрие инвестициите. На пазарите петролът се колебае около нивата от 45 долара за барел, а за да има възвращаемост от дейностите в крайбрежните води е необходима цена от около 85 долара за барел.

Американското енергийно министерство допълва в съобщение на сайта си, че залежите от шистов газ в страната са генерирали икономически растеж и нови работни места през 2016 г Благодарение на газа САЩ са успели да намалят емисиите въглероден диоксид през миналата година, отчита се още в данните.

Прогнозата е, че работата по шистовите полета ще продължи и през 2017 г. отново ще има рекорд на добива.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:57 | 14.09.22 г.
fallback
Още от САЩ виж още